Početna > O nama

O nama


Dom za odrasle osobe Sv. Frane Zadar, ustanova je čiji je osnivač Republika Hrvatska u nadležnosti Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

Od svog osnutka 1883. godine Dom se bavi istom djelatnošću i radi istoj zgradi. Dobrovoljnim prilozima građana Zadra a pod okriljem Javne dobrotvornosti 1883. godine osnovano je utočište Sv. Frane (u neposrednoj blizini samostana). Za cijelog proteklog razdoblja Ustanova je sačuvala plemenitu skrb o starim, bolesnim i socijalno ugroženim osobama. Usprkos različitim ratnim, ekonomskim i političkim previranjima, kontinuirano je dijelila sudbinu grada Zadra. Posljednjih godina postupnom adaptacijom zgrada je uređena i prilagođena korisnicima, te je dovedena u dobro stanje.

U Domu se pruža usluga skrbi izvan vlastite obitelji odrasloj osobi s mentalnim oštećenjem kojoj nije potrebno bolničko liječenje, a skrb joj se ne može pružiti u vlastitoj obitelji ili osigurati na drugi način. Smještaj se može osigurati za 60 korisnika, od toga za 37 funkcionalno ovisnih u Jedinici za pojačanu njegu.

U Domu je zaposleno 47 djelatnika, od toga 31 u samoj Ustanovi, a ostali kroz različite izvaninstitucionalne usluge koje financira Grad Zadar (11 njegovateljica i vozač za uslugu Pomoć i njega u kući, 1 radni terapeut za uslugu Psihosocijalna podrška u obitelji, administrator u Posudionici medicinskih pomagala Zadar te 2 medicinske sestre u programu Halo pomoć).
Stručni radnici Doma su socijalni radnik, psiholog, radni terapeut, fizioterapeut i glavna medicinska sestra. Uz njih, kvalitetan život korisnicima osiguravaju i medicinske sestre, njegovateljice, kuharice, spremačice, kućni majstor, računovodstveni djelatnici te naravno ravnateljica koja je odgovorna za cjelokupno funkcioniranje Ustanove. Život u Domu obogaćen je suradnjom s brojnim ustanovama, udrugama i institucijama na svim razinama, od lokalne do državne.


U Domu su ustrojeni sljedeći odjeli:

1. Odjel za brigu o zdravlju i njegu korisnika
    Voditeljica: Alenka Škeljo
    Kontakt: 023/250-465 ili mob. 099/493-3241

2. Odjel izvaninstitucionalne skrbi i dnevnog boravka
    Voditeljica: Ivana Boban
    Kontakt: 023/333-846 ili mob. 098/284-479


ZAHTJEVI
FOTOGALERIJA
VIDEO
PRESS CLIPPING
AKTIVNOSTI
VOLONTERI
ZAHVALJUJEMO
VODIČ