Početna > Usluge

Usluge


Svojim korisnicima Dom Sv. Frane pruža sljedeće usluge:
O korisnicima na smještaju svakodnevno brinu medicinske sestre i njegovateljice. Liječnik opće prakse, psihijatar i internist-kardiolog jednom tjedno vrše preglede korisnika u ambulanti Doma.

Radni terapeut u suradnji s psihologom svakodnevno osmišljava i provodi različite radionice (kreativna, kulinarska, kognitivni trening, ...). U suradnji s fizioterapeutom održavaju se sportske aktivnosti i tjedne šetnje. Redovito se organiziraju posjete različitim kulturnim događanjima, drugim ustanovama te izleti u prirodu.

Osim individualnog i grupnog rada s korisnicima, psiholog pruža i podršku obiteljima korisnika u suradnji sa socijalnim radnikom.

Trokrevetna soba 1332 kn
Četverokrevetna soba 1246 kn
Peterokrevetna soba 1031 kn
Dodatak za njegu teže pokretnih korisnika 301 kn
Dodatak za njegu nepokretnih korisnika 458 kn
Dodatak za dijetalnu prehranu po danu 7 kn
Dodatak za serviranje hrane u sobu (za pokretne korisnike po obroku) 4 kn
Dodatak za sobu s balkonom (soba) 93 kn
Dodatak za njegu duševnog bolesnika korisnika 629 kn

Služba kućne njege

U Domu Sv. Frane Zadar djeluje i Služba pomoći i njege u kući kao izvaninstitucionalni oblik socijalne skrbi i to od 15.05.1999.g.

Pomoć i njega korisnika obuhvaća rad i njegu za 70 korisnika, o kojima skrbi 11 njegovateljica. Kao dugogodišnji partner Grad Zadar participira u troškovima službe. Koliko je služba saživjela s Gradom svjedoči sve veći interes građana za uslugama Službe.

Služba obuhvaća


Pravo na ostvarivanje pomoći i njege u kući se ostvaruje sukladno Zakonu o socijalnoj skrbi i Pravilniku donesenom od strane Poglavarstva Grada Zadra iz 2010.godine. Osobe koje ispunjavaju uvjete, a po domaćinstvu ne prelaze cenzus od 2000,00 kn u cijelosti su oslobođeni plaćanja usluge. Korisnici čiji prihod po članu domaćinstva prelazi 2001,00 kn plaćaju uslugu u postocima. Puna cijena sata njege iznosi 40.00 kn.

Za sve dodatne informacije možete se obratiti u Dnevni boravak Doma za odrasle osobe Sv. Frane Zadar, Obala kneza Branimira 2 ili na broj telefona 023/333-442.

Voditelj: Ivana Boban


Dnevni boravak

Uzimajući u obzir nedostatak kapaciteta za skrb izvan vlastite obitelji otvoren je Dnevni boravak za psihički bolesne odrasle osobe. Otvoren je potporom Grada Zadra i Ministarstva zdravstava i socijalne skrbi. Smještaj u Boravak osigurava se preko Centra za socijalnu skrb ili privatnim ugovorom s Domom za odrasle osobe Sv.Frane Zadar.

O korisnicima skrbe socijalni radnik, radni terapeut, medicinska sestra i njegovateljica, psiholog, te fizioterapeut. Boravak je otvoren radnim danima od 07:00-16:00 sati. Korisnicima su osigurani doručak i ručak, stručna medicinska skrb, brine se o njihovoj osobnoj higijeni i uči ih se samostalnosti. U svrhu očuvanja kognitivnih sposobnosti te razvoja socijalnih vještina, djelatnice svakodnevno s korisnicima igraju društvene igre, čitaju dnevni i tjedni tisak, slave rođendane korisnika, organiziraju izlete, te često odlaze u šetnju gradom. Organiziraju se razne grupne radionice gdje korisnici aktivno sudjeluju u izradi ukrasnih predmeta, čestitki, nakita i sl. Vodi ih se na razne predstave, izložbe, predavanja i ostala društvena zbivanja kako bi ih se uključilo u društveni život grada. Želja nam je potaknuti korisnike da međusobno uspostave što bolji kontakt, da budu prihvaćeni od ostalih i da razmjenom iskustava potvrde svoje značenje i važnost. Provodi se i individualni terapijski rad usmjeren na uspostavljanje što je moguće veće razine samostalnosti kod određenog pojedinca..

Dostupna je usluga prijevoza za osobe koje na drugi način ne mogu sebi osigurati dolazak u boravak.

Za sve dodatne informacije možete kontaktirati voditeljicu odjela Ivanu Boban, mag.prim.educ.

telefon: 023/333-442
  023/333-846
telefax: 023/333-846
adresa: Obala kneza Branimira 2, 23000 Zadar


Halo pomoć

Poziv koji može spasiti Vaš život!

Sustav Halo pomoći osigurava 24 sata dnevnu mogućnost komunikacije i intervencije osobama koje žive same.

Korisnici usluge posjeduju uređaj koji se sastoji od jedinice spojene na telefonsku mrežu i prijenosne vodootporne tipke. Pritiskom na tipku, aktivira se centralna jedinica koja poziva prethodno programirane brojeve dojavnog centra. Operater u centru, odnosno medicinska sestra u Domu, po prijemu alarma dobiva sve podatke vezane uz korisnika te organizira adekvatnu pomoć preko unaprijed dogovorene kontakt osobe ili hitne medicinske pomoći. Uređaj omogućuje dvosmjernu komunikaciju unutar cijelog stana, čak i kroz zatvorena vrata, što znači da možete pričati bez slušalice iz kreveta, s poda, iz sjedalice,...

Javite se na naše brojeve telefona i saznajte sve informacije koje Vam mogu olakšati svakodnevni život.


Psihosocijalna podrška u obitelji

Psihosocijalna podrška u obitelji je izvaninstitucionalna usluga Doma za odrasle osobe Sv. Frane Zadar. Cilj joj je postizanje maksimalne razine samostalnosti korisnika u izvođenju aktivnosti svakodnevnog života kroz rehabilitaciju (povratak izgubljenih ili oštećenih vještina) ili habilitaciju (učenje novih vještina). Pruža ju radni terapeut u suradnji sa socijalnim radnikom, psihologom i fizioterapeutom. Obuhvaća:

Pažnja se posvećuje i osnaživanju korisnika za uključivanje u život zajednice što uključuje rad na njegovim socijalnim vještinama, brizi za higijenu, samopoštovanju, uspostavljanju socijalnih odnosa, izražavanju vlastitog mišljenja, organizaciji dnevnih obveza i slobodnog vremena i sl. Također, psihosocijalnu podršku mogu korisiti i osobe koje nakon određene ozljede imaju teškoće u obavljanju svakodnevnih aktivnosti.


Posudionica medicinskih pomagala Zadar

Posudionica medicinskih pomagala osnovana je s ciljem poboljšanja zdravstvene skrbi i kvalitete života slabije pokretnih, nepokretnih i palijativnih pacijenta te pomoći članovima obitelji i profesionalcima koji o njima skrbe. Usluga posuđivanja je besplatna i dostupna svim građanima na području Zadarske županije. Trajanje posudbe ovisi o potrebi samog korisnika. Prilikom posudbe, potrebno je priložiti presliku medicinske dokumentacije iz koje je vidljiva potreba za korištenjem određenog pomagala. Po prestanku potrebe, korisnici su dužni pomagalo vratiti u posudionicu. Pomagala osiguravamo isključivo na temelju donacija, odnosno dobrovoljnog darivanja od strane sugrađana kojima pomagalo više nije potrebno.

Pomagala koja su dostupna u posudionici:

Radno vrijeme posudionice:
Pon/sri/pet 08:30-12:30 h
Uto/čet 16:00-20:00 h
Adresa: Obala kneza Branimira 18, 23000 Zadar
ZAHTJEVI
FOTOGALERIJA
VIDEO
PRESS CLIPPING
AKTIVNOSTI
VOLONTERI
ZAHVALJUJEMO
VODIČ